Såhär fixar du bilstöd

Nyfiken på hur du fixar bilstöd? Du hittar mer information här: https://worksystemlife.se/bilstodbidrag/. ​Du måste uppfylla vissa krav för att vara berättigad till den här typen av hjälp.

Först och främst måste du vara försäkrad i Sverige. Det är du oftast om du både bor och arbeta här. Det finns dock några undantag, så det kan vara av vikt att kolla upp din försäkringssituation ordentligt, och dubbelkolla den.

Din funktionsnedsättning måste vara av en art som gör att du har väldiga svårigheter med olika sorters förflyttning, eller att använda de  kommunala kommunikationsmedel som finns tillgängliga. Du ska ha väldigt svårt att åka tunnelbana, tåg eller buss.

Bilstöd kan göra ditt liv lättare

Dessa svårigheter ska ha funnits i minst 9 år, och för att få bilstöd ska du tillhöra någon form av bidragsgrupp. I praktiken innebär det att något avföljande krav måste mötas: Du måste ha bil för att kunna ta dig till ditt arbete, eller få den utbildning och rehabilitering du behöver. Det är också krav på att du är under 65 år gammal för att du ska vara berättigad till den här formen av bidrag.

Ett annat krav är att du själv kör din bil. Du får inte bidrag om din personliga assistent är din bilförare. Du kan också få bidrag om du har barn under 18 år och behöver bil för att förflytta dig och ditt barn till vardagliga nödvändigheter som till exempel skola.

Som det mesta som gäller bidrag och stöd är det bäst att helt enkelt kontakta sakkunnig i frågan, och stämma av med dem vad som gäller för just dig och din situation.

Posted in Fordon & Industri | Comments Off on Såhär fixar du bilstöd