Moringa Oleifera - en spännande superfood

Vad är Moringa Oleifera? Bakom det exotiska namnet döljer sig en så kallad superfood, som är en beteckning på ett livsmedel med extraordinärt högt näringsinnehåll. Det svenska namnet är pepparrotsträd. Populärt går det dock ofta under namnet mirakelträd, tack vare dess starka hälsoeffekter.

Moringa innehåller höga koncentrationer av vitaminer, bland annat vitamin C, A och D. Dessutom är koncentrationen av viktiga mineraler hög, bland annat kalium och kalcium. För att ge ett jämförelsevärde så innehåller roten tre gånger så mycket kalium som banan.

Halten av aminosyror är också hög. Denna superfood innehåller 18 av 20 aminosyror. En ganska unik och spännande kvalitet som ,oringa Oleifera har är att hela växten kan användas, både rötter, löv, blommor, frön , rötter och stam. Det är dock vanligt att produkter med Moringa mest är baserat på dess löv, vilket ger produkten en grönaktig färg.

Moringa Oleifera en av många populära superfoods

Just färgen har den gemensamt med spirulina, en annan populär superfood med väldigt stort näringsinnehåll. Så med alla dessa superfoods tillgängliga - många har fått just mirakelstatus de senaste åren - vad ska man då välja?

Svaret ligger väl på en rätt balanserad nivå, att det sundaste är att testa sig fram. Det finns så många olika sorters superfoods att välja mellan så att det snarare kan bli ett stressmoment att försöka få in alla dessa i din dagliga kost.

Men under de förutsättningar vi lever under idag, med delvis utarmade jordar, kan det ibland vara viktigt att komplettera med vissa näringsämnen för att man vara säker på att få i sig det man behöver. Det gäller till exempel svavel, som kan vara svårt att få i sig på samma sätt som för hundra år sedan, och istället kan behöva kompletteras via intag av MSM, en annan mirakelprodukt som är i ropet.

Posted in Hälsa & Vård | Comments Off on Moringa Oleifera - en spännande superfood